Albóndigas de lenteja

Albóndigas de lenteja

Hello everybody, I hope you are having an amazing day today. Today, I will show you a way to prepare a distinctive dish, Albóndigas de lenteja. It is one of my favorites. For mine, I'm gonna make it a bit tasty. This will be really delicious.

Albóndigas de lenteja is one of the most favored of recent trending foods in the world. It's appreciated by millions every day. It's easy, it's fast, it tastes yummy. They're nice and they look wonderful. Albóndigas de lenteja is something that I've loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Albóndigas de lenteja, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Albóndigas de lenteja delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Albóndigas de lenteja is 5 a 6 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To get started with this recipe, we must prepare a few ingredients. You can cook Albóndigas de lenteja using 10 ingredients and 8 steps. Here is how you cook that.

Esta cuarentena ha sacado nuestra creatividad, y ahora que hay que aprovechar al máximo todos nuestros recursos, les comparto esta receta que nos compartió mi vecina y que hemos disfrutado mucho. Es una buena opción para quien le gusta la cocina vegetariana o la alternativa económica a la carne, es excelente y pueden salir muy buenas ideas de ella. #finde

Ingredients and spices that need to be Take to make Albóndigas de lenteja:

  1. 1/2 kg lentejas
  2. 1 cebolla chica
  3. 2 dientes ajo
  4. 2 cucharadas pan molido
  5. 1 huevo
  6. 2 jitomates
  7. 2 litros caldo de pollo
  8. al gusto sal
  9. al gusto pimienta
  10. cantidad necesaria aceite

Instructions to make to make Albóndigas de lenteja

  1. Poner a remojar las lentejas en agua durante toda la noche, de preferencia para hidratarlas
  2. Escurrir perfectamente bien y poner las lentejas en un procesador de alimentos, junto con 1/8 de cebolla y dos dientes de ajo. Triturar en el procesador a manera de que quede semi trozada y se vaya haciendo una masa ligera y pastosa.
  3. Esta pasta se puede utilizar también para hacer hamburguesas y quedan deliciosas. Los niños no se dan cuenta que no es carne lo que están comiendo y quedan encantados y nutridos
  4. Vaciar la pasta procesada en un tazón y agregar el huevo y el pan molido, mezclar todo perfectamente, de preferencia con las manos, agregar un toque de sal solo para sazonar y la pimienta. Refrigerar unos minutos.
  5. En la licuadora agregar los dos jitomates, 1/4 de cebolla, 1 diente de ajo, sal y pimienta y las especias de su agrado para preparar el cladillo de tomate. Licuar muy bien y colar si es su gusto
  6. En una cazuela, calentar un poco de aceite y ya caliente, sofreír la mezcla de jitomate molido y mover constantemente para que no se queme. Agregar los dos litros de caldo de pollo, revolver para disolver bien la mezcla y dejar hervir a fuego balo. Tapar
  7. Con una cuchara, tomar una porción de la mezcla triturada de las lentejas y formar bolitas del tamaño acostumbrado para hacer sus albóndigas, más o menos del cuenco de la mano. Ponerlas en un sartén o cacerola con suficiente aceite caliente y freír. De preferencia deben quedar muy doraditas, para que resistan la ahogada en el cladillo. Ya doradas, dejar escurrir en un plato con papel absorbente y después agregarlas a la cazuela con el cladillo de jitomate.
  8. Servir en plato hondo para sopear con el caldillo y acompañar de arroz. Si optan por el caldillo espeso, acompañar con una buena ensalada

As your experience and confidence grows, you will certainly locate that you have a lot more natural control over your diet as well as adjust your diet plan to your personal tastes in time. Whether you wish to offer a dish that utilizes less or more components or is a little bit more or less spicy, you can make basic changes to achieve this goal. In other words, start making your dishes on time. When it comes to fundamental cooking abilities for beginners you do not require to learn them however just if you grasp some simple food preparation techniques.

This isn't a full guide to quick as well as easy lunch recipes but its great food for thought. With any luck this will obtain your innovative juices streaming so you can prepare delicious meals for your family without doing too many square meals on your journey.

So that is going to wrap it up for this exceptional food Easiest Way to Make Favorite Albóndigas de lenteja. Thanks so much for reading. I am sure that you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

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