Curry Mexicana

Curry Mexicana

Hello everybody, I hope you're having an incredible day today. Today, we're going to make a distinctive dish, Curry Mexicana. One of my favorites. For mine, I am going to make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Curry Mexicana is one of the most favored of current trending meals on earth. It's appreciated by millions every day. It's easy, it is quick, it tastes yummy. Curry Mexicana is something which I have loved my whole life. They are fine and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Curry Mexicana, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Curry Mexicana delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Curry Mexicana is 2 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Curry Mexicana estimated approx 45 min.

To get started with this recipe, we have to first prepare a few ingredients. You can have Curry Mexicana using 19 ingredients and 4 steps. Here is how you cook it.

Es de esas recetas que, solamente se te ocurren al abrir el refrigerador, espero lo disfruten.

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Curry Mexicana:

  1. 200 grs. Carne (Puerco, de res, pollo, yo usé salmón, porque lo tenía... y me encanta.)
  2. 1 Raíz de cúrcuma, no la usaremos completa, solo un trozo (también le dicen raíz de azafrán, es la que pinta de amarillo)
  3. 1 Diente ajo grande (o dos pequeños)
  4. 1/4 de cucharadita de pimienta negra
  5. 1 pizca canela molida
  6. 1 pizca sal de cebolla
  7. 1 pizca ajo en polvo
  8. 1 pizca orégano
  9. 1 pizca comino
  10. 1 pizca mejorana molida
  11. 1/2 cucharadita sal en grano
  12. al gusto Sal
  13. 1 clavo de olor
  14. 1 chile serrano
  15. 1/3 de cebolla blanca
  16. 1/3 taza vinagre (de manzana o de caña)
  17. 2 cucharaditas piñones
  18. 1 cucharadita caldo de pollo en polvo
  19. 1-2 cucharadas aceite (en este caso usé un poco de aceite de ajonjolí y un poco de aceite de coco, lo cual dio un toque pequeño de sabor.)

Steps to make to make Curry Mexicana

  1. Primeramente se pone a marinar la carne: se sazona con los condimentos (canela, parte de la pimienta, ajo en polvo, sal de cebolla, orégano, comino, mejorana y clavo, el clavo se puede machacar un poco), se le pone sal de grano, y se reserva por unos minutos.
  2. Se empieza a preparar la salsa: dependiendo de que tan picante se desee, se limpia, desvena y despepita el chile (si no se quiere hacer y dejarlo picante, se omite esto); se corta la cebolla en trozos; se corta la cúrcuma (se debe lavar con un cepillo bajo el chorro de agua, hay que recordar que es una raíz), la cantidad de cúrcuma es aproximadamente un par de cubos de 2x2 cm (casi siempre es una mitad de raíz); se corta un poco el ajo (es solo para ayudar a la licuadora); todo esto se coloca en la licuadora, con los piñones y se agrega un poco de los mismos condimentos usados en la marinación, si se desea, se puede agregar un poco de vinagre (no es necesario), se coloca con el polvo de caldo de pollo y agua suficiente para cubrir los ingredientes y moler (si se desea, se puede sustuir el agua y polvo de caldo de pollo, por fondo de ave); y se muele todo hasta dejar una mezcla homogénea y se reserva.
  3. Se prepara el platillo: Se pone a calentar el aceite en un sartén profundo o una olla baja, en mi caso usé un Wok... son una maravilla; se pone a freír un poco la carne tal como sale de la marinación (cuidado, es muy húmedo y salta); se deja que selle un poco y se añade la salsa, se deja hervir y que reduzca, cambia un poco el color; se rectifica la sal y listo; si al rectificar la sal, se siente un poco salado, se puede añadir un poco más de agua y algunos cubos de papa, esto reducirá la sal y queda bien con el platillo.
  4. El emplatado y acompañamiento: queda muy bien con arroz blanco tipo gohan (arroz japonés al vapor).

As your experience as well as self-confidence expands, you will certainly find that you have a lot more natural control over your diet plan and adjust your diet plan to your personal preferences with time. Whether you want to serve a recipe that makes use of less or more components or is a little bit essentially zesty, you can make easy adjustments to accomplish this goal. In other words, begin making your recipes on schedule. When it comes to standard food preparation abilities for newbies you do not require to discover them however just if you understand some easy food preparation methods.

This isn't a complete overview to quick and also simple lunch recipes yet its good food for thought. With any luck this will get your creative juices flowing so you can prepare scrumptious dishes for your household without doing too many square meals on your trip.

So that's going to wrap this up for this exceptional food Step-by-Step Guide to Prepare Award-winning Curry Mexicana. Thanks so much for your time. I'm sure that you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Sorbete de toronja rosada

Sopa aguada de conchas

Pollo al ajillo