Arroz blanco con elotitos y curry con pollo

Arroz blanco con elotitos y curry con pollo

Hello everybody, it's Jim, welcome to our recipe page. Today, I'm gonna show you how to make a special dish, Arroz blanco con elotitos y curry con pollo. It is one of my favorites food recipes. For mine, I will make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Arroz blanco con elotitos y curry con pollo is one of the most well liked of recent trending meals on earth. It's appreciated by millions every day. It is easy, it's fast, it tastes yummy. Arroz blanco con elotitos y curry con pollo is something which I've loved my whole life. They are nice and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Arroz blanco con elotitos y curry con pollo, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Arroz blanco con elotitos y curry con pollo delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Arroz blanco con elotitos y curry con pollo is 3/4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To get started with this particular recipe, we have to first prepare a few components. You can cook Arroz blanco con elotitos y curry con pollo using 20 ingredients and 17 steps. Here is how you cook it.

Receta hecha con curry en polvo, ideal para evitar buscar curry en lata.
#CocinaMundial2018 México-India

Ingredients and spices that need to be Get to make Arroz blanco con elotitos y curry con pollo:

  1. Para el curry:
  2. 3 muslos y 3 piernas de pollo en cubitos
  3. el necesario Aceite
  4. 1/2 cebolla
  5. 3 ajos
  6. 2 jitomates
  7. 2-3 ramitas perejil
  8. la cantidad varía Curry en polvo
  9. la cantidad varía Crema o concentrado de coco
  10. al gusto Pimienta y nuez moscada molida (opcional)
  11. Para el arroz:
  12. 1 taza arroz
  13. el necesario Aceite
  14. 2-1 (1/2 tazas) agua
  15. 3 tomates
  16. 1/2 cebolla
  17. 1 ajo
  18. 1 lata pequeña de elotitos
  19. al gusto Caldo de pollo en polvo
  20. 1 ramita perejil

Steps to make to make Arroz blanco con elotitos y curry con pollo

  1. Se corta la cebolla y ajos en cubitos
  2. Se fríe con un chorrito de aceite
  3. Picar el jitomate en cubos (no importa el tamaño del corte)
  4. Se agrega al sartén y se deja hasta que reduzca un poco el agua que libera el jitomate
  5. Se agrega el pollo y se deja freír con el resto de ingredientes
  6. Se agrega el curry, depende del gusto y del propio curry, algunos pican otro no mucho, yo agregué 4 cucharadas de curry, pero primero agregué 2 y al final las otras 2, usé el curry que muestra la foto, pero puede ser cualquier otro
  7. Se agrega el curry y se revuelve
  8. Se agrega el perejil picado
  9. Por último, se agrega el coco, este agregará dulzor, por ello depende del gusto, yo agregué poquito menos de la mitad de un bote de 700 de concentrado para hacer horchata de coco
  10. Se deja reducir para que espese y como mencione arriba agregué 2 cucharas más de curry, también agregué pimienta y nuez moscada, balancea el sabor dulce de la preparación.
  11. Para el arroz, previamente, se pone en agua caliente para limpiarlo, se deja por 10 min. y se cuela con un colador y se hace pasar agua hasta que sale clara
  12. Se deja secar unos 3-5 min. Se agrega aceite al sartén y cuando esté caliente se agrega el arroz
  13. Se deja freír el arroz moviendo constantemente, hasta que parece que mueves arena
  14. Entonces agregas los elotitos sin el líquido de la latita, se deja freír hasta que deje de sonar o cuando comienzan a "explotar" los elotitos
  15. Se cortan los tomates, la cebolla y se limpia el ajo, se licuan con 1 taza de agua
  16. Se agrega el líquido colándolo, dependiendo el gabazo que queda se agrega un poco más de agua para compensarlo. Se intenta tener una proporción de 1:2, es decir, una de arroz por dos de líquido. Se agrega el caldo de pollo al gusto y la ramita de perejil. Se tapa
  17. Se deja el arroz en calor medio, hasta que comienza a borbotear, de ahí se baja un poco el calor y se va revisando hasta que deja de haber agua, al final se deja reposar un poco y está listo

As your experience and also confidence expands, you will find that you have extra natural control over your diet as well as adapt your diet regimen to your personal preferences over time. Whether you wish to serve a recipe that makes use of fewer or even more components or is a bit more or less spicy, you can make straightforward modifications to achieve this objective. In other words, start making your dishes on time. As for fundamental food preparation abilities for newbies you don't require to learn them but only if you master some straightforward food preparation methods.

This isn't a full overview to quick and easy lunch dishes however its excellent food for thought. With any luck this will certainly obtain your creative juices streaming so you can prepare delicious meals for your family members without doing a lot of heavy meals on your journey.

So that's going to wrap it up with this special food Step-by-Step Guide to Prepare Perfect Arroz blanco con elotitos y curry con pollo. Thank you very much for your time. I am confident you can make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

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